Best man speech op een bruiloft

Door boombes op woensdag 22 april 2015 12:53 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 6.317

Ik ben gevraagd om te getuigen op de bruiloft van vrienden van me, de meneer in questie laten we hem Rick noemen voor het gemak heb ik leren kennen via world of warcraft en hij zijn toekomstige vrouw via mij, laten we haar melissa noemen. Nu moet ik een aardig woordje over deze mensen schrijven en het moet voor alle mensen toegankelijk zijn dus ook ouders en schoonouders. Nu weet ik dat dit geen lichtgeraakte mensen zijn maar toch zou ik graag jullie mening willen hebben.

Het 2de waar ik een mening over wil hebben is de bescheidenheid die je als getuigen moet laten zien, het is geen verhaal dat om mij draait als hoofdpersoon maar om de dag van hun leven met het verhaal van hun ontmoeting.
De 2de vraag is dus: Is het een genoeg op hun gericht zonder teveel op mezelf te focussen.

Vraag 3 is een makkelijke:
Is het een beetje leuk leesvoer, of een leuk verhaal geworden?

Melissa en Rick; De ontmoeting.
Voordat ik kan vertellen hoe Melissa en Rick elkaar hebben ontmoet, zal ik jullie meenemen naar een land dat azeroth heet. Dit land zit vol met gevaren en draken, epische queeste en ongein met mensen die je niet kent in een groep, zoals naakt van de hoogste poort van de stad afspringen; waarom? omdat het kan. Want zonder dit land waren we nu niet hier geweest om deze trouwerij te mogen vieren. Ik heb het natuurlijk over World of warcraft. Er zijn 2 kanten die tegen elkaar vechten in dit spel, the horde (de bad guys), en the alliance. Rick, good guy zoals die is, koos voor de alliance en na heel wat uurtjes kleine beesten dood te hebben gehakt werd hij sterk genoeg om tot een guild te kunnen toetreden. Hier leerde Rick en ik elkaar kennen en ook vertelde hij over zijn muziek smaak en dat hij een keer naar een andere, real life, land wilde gaan gevuld met muziek en rare mensen die allerlei ongezonde versnaperingen naar binnen schuiven. Dit was zijn eerste keer graspop, zijn ontmaagding zo gesproken. Deze ontmaagding was een beetje stroef en hij was moe van zijn lange reis en samen met zijn toenmalig reisgezelschap besloten ze om 22.30 te gaan slapen op graspop. Aangezien ik wist waar Ricks hoofd rustte die nacht, zijn we het tentenkamp binnengedrongen en net zolang lawaai gemaakt totdat er een half slaap dronke man uit een tent kwam gekropen en zei; sssstttt dadelijk wordt de rest wakker, waarop onze reactie luidkeels was: SLAPEN OP GRASPOP??!? Dat was de eerste nacht die ik ooit met Rick door heb gebracht ;).

Nu om de aandacht even te verleggen moeten we een jaar terug voor mijn ontmoeting met Rick, maar wel in hetzelfde land van muziek en ongezonde versnaperingen. Een groep jongeren kon niet wachten om naar het festival te gaan dus waren er al heel vroeg aanwezig en er waren nog een paar plekjes over naast onze tenten, deze plekken werden apart gehouden voor schone jonkvrouwen die het niet aankonden om nog verder te lopen met hun bepakking. Na enige tijd wachten kwamen daar inderdaad 3 belgische dames aangelopen die net klaar waren met hun examens en redelijk laat op het festival aankwamen waardoor er geen goede camping plaats meer beschikbaar was. Hoffelijk zoals de groep jongeren was besloten ze een helpende hand uit te steken aan deze jonge dames en zeiden; Kom maar hier liggen, hier is nog plek. Op dit moment hield de hoffelijkheid ook wel een beetje op want op het moment dat de bepakking van de dames neerplofte en er een tent werd opgezet ploften de jongeren in hun stoeltjes pakte een blik bier en genoten van het uitzicht van een aantal dames die moeite hadden met een tent op te zetten, maar helpen Ho-maar. Deze ridders in stoffig armor bleken toch gewone jongeren.
2 jaar hierna werd er weer naar hetzelfde land vertrokken, wat overigens traditie is geworden. Rick stapte vanaf Rotterdam in de trein en halverwege komt het meesterbrein erachter dat hij zijn visum voor het beloofde land is vergeten. Zonder visum geen toegang natuurlijk. Hierdoor moest hij “even” omdraaien en terug naar huis. Gelukkig had hij een lieve zus die als redder in nood, in de auto sprong en hem tegemoet reed, nadat op het station het kaartje was overhandigd aan het meesterbrein kon hij verder op weg naar het heuvelland.
Ondanks de vertraging en vermoeidheid was hij zeer goed gezind en stapte in bij diezelfde jongen die hem uit zijn slaap had gehaald op graspop één jaar eerder.
De dames hadden een plekje voor ons vrijgehouden en na de moeilijke start werd er een gezamenlijk tentenkamp gemaakt en dit was de eerste keer dat Melissa en Rick elkaar ontmoetten. En na een heel gezellig weekend ging iedereen terug naar huis en leefde nog lang, ownee, wacht even.
Nog een jaar later was het bijna hetzelfde verhaal we hadden een gezamenlijk tenten kamp en ik had te horen gekregen dat er wat problemen waren bij Melissa in haar relatie. We waren op graspop en Rick vroeg: goh, hoe zit het nu eigenlijk met Melissa. Mijn antwoord was: volgens mij is die gewoon vrijgezel…. Niets vermoedend. De volgende dag zag ik Melissa en Rick gezellig in de graspop zon zitten naast elkaar op een bankje en genietend van een van de vele ongezonde versnaperingen van dat weekend, en het was duidelijk dat er een vonk over sprong. Tot mijn verbazing zag ik dat hun handen elkaar aanraakte en heel lieflijk elkaar vasthadden een paar momenten verder. De verbazing bij anderen was nog iets groter. Langzaam werd het duidelijk dat er een inschattingsfoutje gemaakt was, toen mij de vraag werd gesteld; vind jij dat niet vreemd dat die 2 zo bij elkaar zitten? begon langzaam te dagen wat er mis was gegaan. Een zin later werd het compleet duidelijk: Melissa had net een huis gekocht met Tom… Oeps… dat was even slikken, hoe ga ik dit Rick vertellen?
Inmiddels in een roes gevallen van muziek en bier werdt dit naar de achtergrond verdreven en toen in de auto naar huis alles een beetje helder werd, vroeg Rick, goh hoe zit dat nou met Melissa want ik snapte het niet helemaal. Mijn antwoord was: Rick we moeten even praten…
nadat Rick ook op de hoogte was van de situatie van Melissa bleef het even stil en volgde een diepe zucht.
We spoelen dit verhaal weer even een jaar vooruit na hoop dingen die gebeurd zijn. Maar Melissa was inmiddels écht vrijgezel en het was weer tijd voor graspop. Rick ging ook weer mee. De vonk was nog steeds daar die het jaar ervoor was ontstaan. Het was duidelijk dat er wederzijds interesse was en op een ochtend was dan ook 1 van de 2 tenten waar in geslapen werd leeg… de rest is geschiedenis.

Jan de wandelaar en de game vloeistof

Door boombes op maandag 1 april 2013 09:11 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 4.370

De fles had ik in de V&A aangeboden echter is dit tegen de regels. hij heeft dus welgeteld 2 min op de website gestaan.
Reden genoeg om een tweakblog te openen!
* Let op het is dus niet de bedoeling om de fles echt te verkopen via een blog want dat is tegen de regels.

Veel lees plezier!

Jan de wandelaar en de game vloeistof *let op kan prestaties beinvloeden*

Een mooie vierkante fles van jan de wandellaar (1liter) echter drink ik dit niet. Mijn schoonouders dachten dat ik van whiskey hield en omdat dit de enige was die ze kende gingen ze er automatisch van uit dat ik ook slootwater lekker zou vinden. Helaas is dit niet het geval en wordt deze daarom hier aangeboden.

Dit goedje bevat alcohol en je kan er dronken van worden echter de asbaksmaak in je mond is in een rokerige kroeg te ruiken en zal iedereen uit je buurt houden. Met andere woorden als je dit in je cola mengt en u neemt een slok, krijgt u gratis het gevoel alsof er een peuk op je tong wordt uit gedrukt.

Het mag duidelijk zijn: ik drink dit zelfs nog niet in mijn cola en omdat ik de putlucht niet in mijn huis wil hebben zet ik deze fles te koop.

Eventueel ook bruikbaar als luchtverfrisser indien u ongewenst bezoek (schoonouders) heeft. Het gebruik hiervan is heel simpel. Schenk een beetje van dit goedje op een schaaltje en wacht totdat de lucht zich begint te verspreiden. Let op: Alleen gebruiken in een goed geventileerde ruimte! (zelfs mogelijk inbraak beveiliging)

Past deze look en feel bij jou dan is dit een ideaal product om zeker eens te proberen of je horizon te verbreden. Mocht je net als mij deze ook niet lekker vinden kun je rustig doorgaan naar een andere advertentie.

De reden waarom ik hem op tweakers aanbied?
Bij marktplaats krijg je voor 95% of onzin boden of onzinnige mensen aan de telefoon.
een andere reden is een algemene misvatting van mijn kant: De meeste tweakers komen toch niet in een kroeg en zijn weinig social bewegende mensen en daarom deze look en feel wel kunnen adopteren.

Fles komt inclusief garantie: Ik heb er niet uit gedronken
Mag ook geruild worden tegen 1 krat hertog jan en wat snoepjes

(Disclaimer: ik vind mijn schoonouders hele aardige mensen “moest ik van ze zeggen”)


Update 1-4-13 21:00
Mensen hartelijk dank julllie hebben mijn dag gemaakt! :) _/-\o_ het is vandaag 1 april en in het kader daarvan was deze blog ook bedoeld! :) deze tekst was dus humoristisch bedoeld! :) bedankt dat jullie denken dat ik een azijn pisser ben! en even voor de duidelijkheid ik ben geen wiskey liefhebber en dus ook geen kenner.

Succes met verdere discussies hieronder!!!

:+